1.4.2019. 22:50
0
Švedska podrška za antikorupciju u BiH u iznosu od 1,9 miliona KM
Švedska je, putem Agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), odlučila podržati Transparency International (TI) BiH sa 1,9 miliona KM u naredne četiri godine.

Sporazum su danas potpisali direktorica odjela za razvojnu saradnju u Ambasadi Švedske u BiH Marie Bergström i predsjedavajući Upravnog odbora TI za BiH Srđan Blagovčanin, saopćeno je iz Ambasade Švedske u BiH.

Taj se dokument bazira na glavnim strateškim prioritetima koji su definirani strateškim planom, a to su uspostavljanje snažne i produktivne saradnje sa građanima i institucijama, sa posebnim fokusom na nosioce promjena koji su identificirani unutar institucija, potom usvajanje i praćenje uvođenja i provedbe antikorupcijskih standarda i politika na svim razinama vlasti u zemlji i borba za socijalnu pravdu te jačanje kapaciteta i imidža TI BiH i unapređenje položaja ove organizacije u globalnoj mreži.

Zaposlenica Transparency International BiH Lejla Hodžić nakon završenog magisterija u inostranstvu vratila se u Bosnu i Hercegovinu. Kaže da je jako sretna jer daje doprinos borbi protiv korupcije u BiH kao i da je ova finansijska podrška veoma važna za organizacije poput TI BiH kako bi, između ostalog, mladim ljudima mogli pružiti priliku za volontiranje ili prvo radno iskustvo.

- Transparency International u BiH je bila jedna od rijetkih organizacija u zemlji koja mi je pružila priliku za volontiranje tokom studija, te i za prvo zaposlenje što mi je kao mladoj osobi bilo izrazito bitno jer borba protiv korupcije u našem društvu treba biti cilj prvenstveno mladih osoba. Još tada, kao volonter, bila sam uključena u antikoruptivne aktivnosti TI BiH koje je podržala SIDA. Veliko mi je zadovoljstvo što se ta podrška u borbi protiv korupcije i dalje nastavlja - istakla je ona.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.