2.4.2019. 12:55
2
Incident na press konferenciji novinara Žurnala
Predstavnici Žurnala održali su danas press konferenciju o temi napada na novinare, a konferencija je simbolično održana u ulici Safeta Zajke 61 preko puta firme Bosnaplast, gdje je prije nekoliko dana napadnut snimatelj tog portala. U toku konferencije desio se manji incident, kada je jedan prolaznik napao prisutne novinare, jer, kako je i sam poručio "govore o SDA."

Prolaznik koji je verbalno uz psovke napao novinare je Senad Sućeska, bivši pripadnik Druge viteške brigade, javlja reporter agencije Patria. 

Nedavni nasrtaj predsjednika Općinske organizacije SDA Novi Grad Sarajevo Huse Ćesira na fotoreportera portala Žurnal Adija Kebu izazvao je brojne reakcije.

"Ovo je bezveze. Niste normalan narod, policija neka hvata u istražne organe čovjeka ako je kriv. Vi po SDA... Ovako se pravi država, jel? Hajde bježi ba, sram vas bilo i stid. Nemojte da me siječete, imaju istražni organi, ima sud, ako je kriv Ćesir nek ide u zatvor. Koji vam je, ne mogu da lajem", kazao je Sućeska.

Podsjećamo, fotograf je verbalno i fizički napadnut dok je s javne površine, preko puta Ćesirove privatne firme, snimao ulaz u firmu, za potrebe novinarskog istraživanja o poslovanju, koje Žurnal.ba provodi već neko vrijeme. Psujući i vrijeđajući ga, vlasnik firme Ćesir pokušao je fotografu Kebi oteti kameru, a to je na kraju uradio Ćesirov sin Muamer, koji im je pritrčao i nasilno istrgnuo kameru iz ruku fotografa. U krugu firme Bosnaplast nalazi se i jedno policijsko vozilo.

Eldin Karić iz Žurnala, kazao je da se nada da su oni koji su ovo pripremili shvatili "da smo ujedinjeni." 

„Objavimo aferu diploma, SOA, a Tužilaštvo ispituje nas. Izostaje reakcija stranaka koje nisu u vlasti. Čast pojedincima. Nije falilo ni kolega koje su iskoristile situaciju da nas nazovu novinarima reketašima. Danas smo napadnuti mi, sutra neko drugi“, kazao je Karić.

Selvedin Avdić, novinar Žurnala je istakao da je u BiH konvertirana logika, uvijek je kriva žrtva, a ne nasilnik.

"Nemam povjerenja u Tužilaštvo, jer umjesto da bude uhapšen čovjek koji nam proda diplomu, oni istražuju našu novinarku i njene izvore", kazao je Avdić.

(NAP/Alen Avdić)
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.