5.4.2019. 15:11
0
Potvrđena optužnica vlasniku Tibre za poreznu utaju
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu u predmetu Tihomir Brajković koja optuženog tereti da je počinio produženo krivično djelo porezne utaje ili prevare.

U optužnici se navodi da je optuženi Tihomir Brajković u svojstvu osnivača-vlasnika i osobe koja je u stvarnosti upravljala poslovanjem pravne osobe Tibra-Pacific d.o.o. Kiseljak izbjegao platiti davanja propisana poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine pružanjem lažnih podataka o činjenicama koje su od utjecaja na utvrđivanje iznosa obaveza, a iznos poreza čije se plaćanje izbjegava prelazi iznos od 200.000 KM.

Pravna osoba Tibra Pacific d.o.o. Kiseljak je u svojim zvaničnim knjigovodstvenim evidencijama prikazala, obračunala i putem podnošenja PDV prijava lažnog sadržaja, za porezni period 01.12.2007. - 31.12.2010. godina, ostvarila neosnovan i nezakonit dobitak ulaznog poreza u iznosu od 2.390.014,25 KM za koji je iznos nanesena šteta budžetu Bosne i Hercegovine, navedeno je u optužnici, saopćeno je iz Suda BiH. 

(Fena/Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.