18.4.2019. 22:00
0
Grad Sarajevo donirao trofejne topove općinama Ilijaš, Žepče i Zavidovići
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uručio je trofejne topove općinama Ilijaš, Žepče i Zavidovići kao znak simbolične podrške očuvanju bh. baštine.

Na taj način, kako je saopćeno iz Gradske uprave, nastavljen je projekt oživljavanja tradicije, kojim je planirano obuhvatanje velikog broja bh. gradova, općina i čaršija sa ciljem promocije baštine i obogaćivanja turističke ponude.

Skaka smatra da će to privući posjetioce u bh. gradove, te je izrazio zadovoljstvo što je projekt naišao na dobrodošlicu kod načelnika i građana iz Žepča, Ilijaša i Zavidovića.

- Uvjeren sam da će ovo ojačati i proširiti naše veze - rekao je Skaka, kojeg je u Ilijašu dočekao načelnik Akif Fazlić, te su na lokaciji iznad Ilijaša izvršili primopredaju te simbolične donacije.

Potom je delegacija predvođena gradonačelnikom Skakom ramazanski top uručila u prisustvu načelnika Općine Žepče Mate Zovke Medžlisu Islamske zajednice te općine.

U Zavidovićima načelnik Hašim Mujanović zahvalio je Gradu Sarajevu na vrijednoj donaciji, te izrazio nadu da će to osnažiti veze i otvoriti mogućnost dodatne saradnje između glavnog grada i Zavidovića. 



(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.