21.4.2019. 20:20
0
Aktivirao zolju i ostao bez šake, djecu spasio parkirani automobil
Snažna eksplozija jučer je odjeknula u mjestu Dubrave, općina Grude. Iz tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona saznajemo da je tridesetogodišnji A. B. u svojoj kući aktivirao ručni bacač, takozvanu zolju. Zolju je aktivirao u ostavi koja je naslonjena uz kuću, a prilikom detonacije zadobio je teške povrede, tačnije ostao bez šake.

- Sinoć je hitno operisan u SKB-u Mostar, gdje mu je amputirana lijeva šaka, a zadobio je i povrede na nozi – kazao je dežurni tužilac, dodavši da je u pitanju nesretan slučaj.

Sve se desilo iz puste znatiželje. Navodno, ističe tužilac, nije znao ni o čemu je riječ. Prouzrokovana je i materijalna šteta na vozilu i kući, no na svu sreću, ljudskih žrtava, izuzev teških tjelesnih povreda, nije bilo, iako su svi ukućani bili u tom momentu u kući i ispred nje. Naime, parkirano vozilo je spasilo djecu koja su se igrala ispred kuće.

-Vozilo je bilo parkirano ispred ostave, a djeca su se igrala u neposrednoj blizini vozila. Sreća pa je vozilo bilo parkirano tu, pa je zaštitilo djecu – rekao je tužilac.

Uviđaj, kojim je rukovodio postupajući tužilac, trajao je četiri sata prenosi Faktor.




(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.