24.4.2019. 13:09
0
Izetbegović: Radončić još nije dao zeleno svjetlo za ulazak u vlast
Bakir Izetbegović, predsjednik SDA kazao je da se vidio sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem, ali da još nema zelenog svjetla od SBB-a te da će se razgovori o ulasku u vlasti nastaviti.

„Nama treba jedan široki front. Što manje stranaka u opoziciji i što više stranaka, probosanskih, u poziciji“, kazao je za Avaz TV Izetbegović.

Podsjećamo, na posljednjem susretu lidera SDA, HDZ i SNSD-a govorilo se o raspodjeli resora u Vijeću ministara BiH, a nakon sastanka Milorad Dodik je kazao da je kao ministar sigurnosti spomenut Fahrudin Radončić. Za sada je SDA ozvaničila koaliciju sa Demokratskom frontom, ali priželjkuje i SBB dok su SDP BiH i Naša stranka ranije odbili biti dio vlasti sa nacionalnim strankama. 

Govoreći o formiranju vlasti u Tuzlanskom kantonu Izetbegović je kazao da ne zna kako će se situacija riješiti.

„Mislim da su lijeve stranke bez potrebe napravile problem. Ne mogu da nagađam šta će se desiti", kazao je Izetbegović. 

Na pitanje mogu li SDA, SBB i PDA zajedno Izetbegović je kazao što da ne, ali da je PDA to odbio kada je SDA nudila. 


(Patria/Admir Oručević)

SDASBB
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.