24.4.2019. 18:15
0
Sahranjen policajac Slađenko Tubin
Policajac Slađenko Tubin, kojeg je na dužnosti u Gornjoj Ravskoj kod Ljubije ubio Marko Šabić, sahranjen je danas u Brezičanima kod Prijedora.

Ministar MUP-a RS-a Dragan Lukač izrazio je saučešće porodici policijskog službenika.

“Došao sam da prisustvujem sahrani i zajedno sa svim našim policajcima odam počast čovjeku koji je bio uzor policijskog posla i koji je na jedan podmukao i mučki način lišen života. Svakako da njegove kolege, svi naši pripadnici MUP-a nikada neće zaboraviti takvog čovjeka. Uvijek ćemo se sjećati njega i svega onoga što je on predstavljao ne samo u Policijskoj upravi Prijedor već i šire”, rekao je Lukač.

U ime MUP-a i radnih kolega, od policijskog službenika oprostio se Vojislav Kondić, predsjednik mjesne boračke organizacije prijedorske policije, a počasni vod policije izveo je počasnu paljbu, prenosi Oslobođenje. 

Slađenko Tubin podlegao je povredama od rana koje je zadobio kada je na njega 21. aprila uveče pucao Marko Šabić. Šabić je prethodno ubo oca nožem u grudi. Njemu je jučer određen pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak, ponoviti krivično djelo, ali i zbog uznemirenja javnosti.

Osim porodice, sahrani je prisustvovalo više od hiljadu sugrađana, radnih kolega, visokih zvaničnika MUP-a, prijatelja, rodbine, poznanika i komšija.



(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.