25.4.2019. 13:56
0
Specijalna policija interveniše nad rudarima koji su blokirali prugu u Banovićima
FOTO: Žurnal
Podsjetimo, grupa rudara već pola sata u blokadi drži željezničku prugu u Banovićima, čime je ometena redovna isporuka uglja s površinskog kopa Rudnika mrkog uglja u Banovićima.

Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj vanrednoj sjednici zadužila je MUP TK i Upravu policije da što hitnije poduzmu sve potrebne mjere i radnje u skladu sa zakonom u cilju osiguravanja nesmetanog rada Rudnika mrkog uglja Banovići, sprečavanja nastanka daljnjih šteta u proizvodnji ovog privrednog subjekta, kao i potencijalnih šteta u radu termoenergetskih objekata na području Tuzlanskog kantona, a time i ugrožavanja energetskog sistema u Federaciji BiH, prenosi portal Buka. 

"Naime, nakon jučerašnjih protesta grupe radnika ispred zgrade Uprave Rudnika, došlo je do blokade željezničkog saobraćaja na relaciji Turija - Seperacija, a time i obustave proizvodnje uglja, čime se društvu nanosi šteta od oko 500.000 KM dnevno. Imajući u vidu navedeno, Rudnik se obratio Vladi Tuzlanskog kantona zahtjevom da obezbijede sigurnost osoba, imovine i nesmetan rad RMU Banovići", saopštila je Vlada TK.

 


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.