26.4.2019. 15:41
0
Za sedam dana preko 130.000 pregleda Registra sa platama zvaničnika i uposlenih u javnom sektoru u KS
Od 18. do 25. aprila ove godine u pretraživače Registra zaposlenih u javnom sektoru na području Kantona Sarajevo i Registra imenovanih osoba u kantonu, zainteresirani korisnici su upisali 1.917.408 različitih upita.

Registri su pregledani 135.747 puta, a registriran je 51.881 korisnik, dok je najviše korisnika iz Bosne i Hercegovine te Njemačke, Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država, Austrije, Slovenije, Švedske, Srbije, Holandije i Švicarske.

Inače, u Registru zaposlenih u javnom sektoru na području Kantona Sarajevo trenutno se nalaze podaci za 21.426 osoba, dok su u Registru imenovanih osoba u KS pohranjeni podaci za 3.562 osobe.

Iz Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo u saopćenju su pojasnili da svakodnevno rade na ažuriranju i korekciji podataka.

U narednom periodu slijedi nadogradnja i unapređenje sistema te dodavanje datuma zasnivanja radnog odnosa, datuma prestanka radnog odnosa i vremenski period na koji se zaključuje ugovor o radu na određeno vrijeme te iznos naknade za imenovane osobe.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.