2.5.2019. 15:20
1
Zlatna medalja učenicama iz Sarajeva na takmičenju 'Infomatrix' u Bukureštu
Učenice završnog razreda srednje škole Richmond Park u Sarajevu Aida Mujčin i Almina Bajić osvojile su zlatnu medalju na takmičenju "Infomatrix" održanom u Bukureštu glavnom gradu Rumunije.

Na međunarodnom takmičenju prikazale su kratkometražni film "Kompanija", koji se bavi temom diskriminacije žene na radnom mjestu.

Autorice filma ukazale su i na neadekvatnu brigu države za veliki broj mladih u Bosni i Hercegovini koji postižu zavidne rezultate za koje se malo zna.

- Uspjeh mladih treba posmatrati kroz činjenicu da se praktično ništa ne ulaže u njihov uspjeh, ali oni i pored toga postižu ovakve rezultate i na svakom međunarodnom takmičenje slikaju se sa zastavom Bosne i Hercegovine - kazala je Mujčin.

Kako navode iz Školskog kanala, Aida i Almina uspjele su, kao i drugi predstavnici Bosne i Hercegovine na ovom takmičenju jer su marljivo radile i na pravi način predstavile svoju domovinu.

U februaru ove godine autorice su osvojile zlato na BOSEPO olimpijadi, saopćeno je.


(Fena/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.