3.5.2019. 11:15
0
Novalić: Koliko su mediji slobodni, toliko je i demokratije u društvu
Stepen slobode medija ukazuje ne to koliki je nivo demokratije dosegla neka zemlja, kaže se u čestitki koju je premijer Federacije BiH Fadil Novalić, uime Vlade FBiH i svoje lično, uputio novinarima i bh. medijskim kućama povodom 3. maja, Svjetskog dana slobode medija.

- Uvjeren da nijedno društvo i država ne mogu bez vas izboriti bitku protiv nezakonitosti i nepravde, niti postići promociju pozitivnih ljudskih i moralnih vrijednosti, pozivam vas  da nam pomognete u tome, ukazujete na propuste i korigujete naše odluke.

Želim i nadam se da će sloboda medija, kao osnovni stub demokratije, uskoro i kod nas postati trajna i neupitna kategorija. Potpuno je ispravno reći da između slobode medija i slobode uopće stoji znak jednakosti, što je cilj koji možemo samo zajedno postići.

Iskreno čestitam ovaj vaš, ali i dan bitan za sve nas - kaže se u čestitki premijera Novalića, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.




(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.