16.5.2019. 13:37
0
Radomiru Tomiću deset godina zatvora
Okružni sud u Banjoj Luci Radomiru Tomiću iz Stanara izrekao je jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 godina zbog krivičnog djela razbojništva u stjecaju s krivičnim djelom oduzimanje i oštećenje tuđe stvari.

Kako je pojašnjeno, Sud mu je za razbojništvo utvrdio kaznu zatvora u trajanju od devet godina i šest mjeseci, a za oduzimanje i oštećenje tuđe stvari osam mjeseci, pa mu je izrečena jedinstvena kazna, a u izrečenu kaznu zatvora uračunato je vrijeme provedeno u pritvoru, počevši od 12. decembra 2018. godine.

Istom presudom mu je izrečena mjera sigurnosti oduzimanje imovinske koristi pribavljene izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 100 KM.

Tomić je uhapšen 14. decembra, a policija je za njim tragala nakon što je napao svog stanodavca u Banjoj Luci, opljačkao ga, te mu ukrao automobil Kia, koji je pronađen u Derventi.

Tomić je svom stanodavcu P. S. (81), koji je spavao u sobi, stao nogom na grudi, a zatim ga nekoliko puta udario pesnicom i rukama stezao vrat.

Pošto ga je prepoznao kao svog podstanara, rekao mu je da uzme 100 KM, koliko je imao kod sebe, mobitel i ključeve kćerkinog auta, nakon čega je pobjegao u nepoznatom pravcu.

Tomić je 29. decembra 1997. godine, u pokušaju pljačke benzinske pumpe u Tedinom Hanu, općina Stanari, ubio radnika, a žrtva drugog razbojništva je starac s područja mjesta Pojezna.

Nakon izvršenja ta dva razbojništva i pokušaja ubistva, Tomić je osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora koju je djelimično izdržavao u Foči, odnosno Doboju.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.