24.5.2019. 8:59
0
Slučaj Tegeltija: Alešević daje iskaz u Tužilaštvu BiH
Nermin Alešević, biznismen iz Velike Kladuše koji je potvrdio autentičnost video snimka iz novembra prošle godine na kojem se vidi kako sjedi sa predsjednikom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Milanom Tegeltijom i razgovara o predmetu koji se nalazi u Tužilaštvu KS, danas će dati iskaz u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Alešević je za medije kazao da je kompletan snimak dostavio na više adresa ambasada i OHR-a, kako bi ukazao na korupciju u pravosudnom sistemu. Snimak je objavio portal Žurnal.

Na snimku se vidi i kako Alešević predaje novac inspektoru SIPA-e Marku Pandži nakon što je Tegeltija otišao. Novac je bio namijenjen da se ubrza rješavanje predmeta koji već dvije godine stoji u Tužilaštvu KS. Alešević je bivšoj glavnoj tužiteljici Dalidi Burzić poslao tortu sa brojem svog predmeta na drugu godišnjicu prijave nezakonitih radnji. Burzić je od 1. aprila preuzela dužnost sudije Suda BiH. 

Na vanrednoj sjednici VSTV-a koja je održana u četvrtak usvojen je zaključak da Tužilaštvo BiH poduzme sve radnje koje će rasvijetliti slučaj "Tegeltija". Predsjednik VSTV-a odbacio je umiješanost u koruptivne radnje u slučaju "Alešević". 


(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.