28.5.2019. 18:31
0
"Evo, ja kao kulturni radnik pozivam na proteste protiv tebe i bande u Tužilaštvu"
FOTO: Source.ba / Arhiva
Glumac Emir Hadžihafizbegović pozvao je građane da izađu na proteste ispred Visokog sudskog tužilačkog vijeća BiH (VSTV) u Sarajevu koje je za sutra pet minuta do 12 sati najavio ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

Hadžihafizbegović je na Twitteru napisao da je predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija poručio da ministar i političar ne može pozivati na proteste, zbog čega na proteste poziva on kao „kulturni radnik.“ 

„Evo, ja kao kulturni radnik pozivam na proteste protiv tebe i bande u tužilaštvu. Dosta je bilo podcjenjivanja inteligencije ovog naroda“, napisao je Hadžihafizbegović, prenosi agencija Patria.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić pozvao je građane da se okupe pred Sudom i Tužilaštvom Bosne i Hercegovine u srijedu, kao odgovor na korupcijsku aferu koja potresa pravosuđe u zemlji.

„Da bi spasili i državu i sebe neophodno je oboriti ovakav kriminalni VSTV“, poručio je Mektić u petak navečer.

„Bit ću na čelu toga pokreta“, rekao je ministar Mektić.

Ranije je objavljen snimak o umiješanosti predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije u korupcijsku aferu, u kojoj je trebao utjecati na tadašnju glavnu tužiteljicu Kantona Sarajevo Dalidu Burzić da ubrza jedan krivični predmet, dok je Marko Pandža, inspektor Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) za tu uslugu Tegeltije od privrednika iz Velike Kladuše uzeo novac, napominjući da će tim novcem „potkovati“ Tegeltiju.

Tegeltija je odbacio umiješanost u tu aferu, nakon čega je objavljen i snimak razgovora privrednika iz Velike Kladuše Nermina Aleševića, Tegeltije i Pandže.

VSTV je krovna institucija u Bosni i Hercegovini koja prati rad sudova i tužilaštva Bosne i Hercegovine. 

(Patria / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.