14.6.2019. 17:39
0
Bihać: Nelson razgovarao sa Ružnićem o migrantskoj krizi
Američki ambasador u BiH Eric Nelson boravio je danas u Bihaću gdje se sastao sa premijerom Unsko-sanskog kantona Mustafom Ružnićem.

Premijer Ružnić prezentovao je ukupnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona te istaknuo opredijeljenost za  provođenje reformi u oblastima od društvenog značaja te planirane ključne reforme u privredi u cilju  poboljšanja uvjeta za razvoj poslovnog sektora, saopćeno je iz Vlade USK. 

Ambasadoru SAD predočene su aktivnosti koje Vlada Kantona, od oktobra prošle godine, poduzima da bi se upravljalo migrantskom situacijom, koja najdirektnije pogađa taj kanton, u okviru nadležnosti i resursa kantonalnog nivoa vlasti. Ružnić je kazao da je izostala reakcija državnog nivoa u čijoj je nadležnosti upravljanje migracijama.

Premijer Unsko-sanskog kantona ukazao je na neophodnost jake koordinacije svih institucija i svih nivoa vlasti da bi se upravljalo migrantskom situacijom u BiH.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.