20.6.2019. 10:50
2
Nikšić i Kojović ozvaničili BH blok: Učinimo BiH normalnom zemljom
Predsjednici Socijaldemokratske partije BiH i Naše stranke Nermin Nikšić i Predrag Kojović potpisali su danas Sporazum o osnivanju BH bloka, dok će politički manifest biti predstavljen u julu mjesecu. Otvoren je poziv svim građanima, nevladinim organizacijama i političkim subjektima da se pridruže BH bloku ukoliko diječe iste vrijednosti kao BH blok.

Nikšić je kazao da su unutarstranački izbori i kongresi ove dvije stranke usporili sam proces formalizacije BH bloka. 

„Učinit ćemo sve da na iskrenim odnosima i saradnji kakvu već imamo između SDP-a i Naše stranke proširimo BH blok otvorimo prostor za pristup drugim političkim partijama, planiramo aktivnosti širom BiH, razgovore sa građanima. Želimo BiH učiniti normalnom zemljom gdje će mladi ostajati, gdje će biti svejedno kako se ko zove ako je dobar čovjek i stručnjak“, kazao je Nikšić. 

Kojović je istakao kako je Naša stranka ostvarila suštinski dobar odnos sa SDP-om, a da su namjerno radili sporo kako se ne bi dogodilo da se brzo raspadne.

„Ovo je tehnički sporazum koji reguliše funkcionisanje Naše stranke i SDP-a u BH bloku, koji omogućuje pridruživanje BH bloku koji će ulaskom postati potpuno ravnopravni članovi. Nije cilj BH bloka da okupi samo građane koji su socijaldemokrate ili socijalliberali, ovo je pokušaj da se okupe Srbi, Bošnjaci, Hrvati i građani BiH koji smatraju da ova zemlja sada nije ono ni za šta smo se borili u ratu, ni ono što treba da bude. BiH može puno bolje od ovoga što živimo danas“, kazao je Kojović.

On je kazao da postojeći sistem samo nas dodatno dijeli, tjera u svađu i proizvodi masovno siromaštvo. 

„Svako ko je spreman da razgovara o boljoj, građanskoj BiH dobrodošao je u BH blok.“ Kojović je kazao da je sretan što danas otpočinje demokratska politička revolucija u BiH. 


(Patria/Admir Oručević)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.