21.6.2019. 18:31
0
Zvizdić primio delegaciju Skupštine Crne Gore i PSSEECP-a
Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je danas u Sarajevu predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića i delegaciju crnogorskog Parlamenta koja učestvuje na zasjedanju Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (PSSEECP).

Tokom susreta zajednički je konstatirano da su odnosi dvije zemlje, posebno nakon potpisivanja Ugovora o državnoj granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, na najvišem nivou, što, kako je naglašeno, otvara mnogo prostora za proširenje i unapređenje saradnje u svim oblastima.

Sagovornici su razmijenili informacije o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, te naglasili značaj zajedničkog rada na uklanjanju carinskih barijera i na boljem infrastrukturnom povezivanju dvije zemlje putnim i željezničkim komunikacijama.

Razgovaralo se i o regionalnoj političkoj situaciji, posebno o zajedničkoj potrebi da Evropska unija (EU) prepozna značaj proširenja na region zapadnog Balkana, te vrednuje i nagradi pozitivne pomake koje države regiona naprave u procesu evropskih integracija.

S tim u vezi, najviši zvaničnici parlamenata Bosne i Hercegovine i Crne Gore ocijenili su da evropska perspektiva država zapadnog Balkana jeste najvažniji politički alat regionalnog povezivanja, te istakli da će dvije prijateljske i susjedne zemlje nastaviti da pružaju podršku jedna drugoj na putu ka članstvu u EU, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.