24.6.2019. 22:40
0
Dario Sandić iz SDP-a podnio prijave protiv zastupnika koji ne dolaze na sjednice Parlamenta BiH
Član Glavnog odbora SDP BiH i član gradske organizacije SDP Banja Luka Dario Sandić podnio je krivičnu prijavu protiv zastupnika u Parlamentarnoj Skupštini BiH koji ne dolaze na sjednice državnog Parlamenta.

„Podnesena krivična prijava protiv poslanika koji nisu htjeli doći na sjednicu Parlamenta BiH i na taj način onemogućili da ovaj najviši zakonodavni organ u BiH raspravlja i donese odluke vezano za pravosuđe u BiH i pitanje migrantske krize, štete i opasnosti koju trpe građani Unsko-sanskog kantona, a koju ćemo uskoro trpjeti svi jer Bihać je na samo 100 kilometara od Banja Luke“, rekao je Sandić, prenosi agencija Patria. 

Krivične prijave Sandić je podni protiv zastupnika u držanom Parlamentu Staše Košarca, Snježane Novaković-Bursać, Dragana Bogdanića, Vojina Mitrovića, Obrena Petrovića, Nebojše Radmanovića, Mirka Šarovića, Nenada Stevandića, Nenada Nešića i Jakova Galića. 

Potpredsjednik Glavnog odbora SDP-a Vojin Mijatović također je pozivao građane da Tužilaštvu BiH podnesu krivične prijave protiv zastupnika koji bojkotuju rad državnog Parlamenta.



(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.