27.6.2019. 8:57
0
Vijeće ministara BiH: Odluka o privremenom finansiranju institucija
Sjednica Vijeća ministara BiH bit će održana će biti održana danas u 14:00 sati u zgradi institucija Bosne i Hercegovine. Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sustavu državne pomoći u Bosni i Hercegovini, Nacrt memoranduma o razumijevanju između Vlade Ruske Federacije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u oblasti ekonomske suradnje na tržištima trećih zemalja.

Također Vijeće ministara BiH razmatrat će Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o saradnji na realizaciji Projekta autocesta / brza cesta Sarajevo – Beograd – Sarajevo, kao i Informaciju o aktivnostima koje se poduzimaju na projektu „Izgradnja autoceste / brze ceste Sarajevo – Beograd – Sarajevo“.

Bit će razmatran Prijedlog pisma podrške za Projekt izgradnje Bloka 7 u Termoelektrani „Tuzla“. Također na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine za razdoblje juli-septembar 2019. godine. 

Ministri će razmatrati i Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini u vezi s povećanim prilivom migranata u Bosnu i Hercegovinu, kao i Informaciju o lokalitetima nelegalnog ulaska migranata u Bosnu i Hercegovinu s teritorija Srbije i Crne Gore s prijedlogom mjera i planom aktivnosti o angažiranju inženjerijskih jedinica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na zaprečivanju lokaliteta nelegalnog ulaska migranata.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.