28.6.2019. 11:45
0
BiH ne koristi mogućnosti koje pruža članstvo u Strategiji EU za dunavski region
Bosna i Hercegovina apsolutno nije iskoristila mogućnosti koje joj pruža članstvo u Strategiji Evropske unije za dunavski region (EUSDR), ocijenila je u izjavi bh. novinarima u Bukureštu jedna od panelistica na 8. godišnjem forumu EUSDR-a, projekt menadžerica Daniela Chiran.

U EUSDR-u učestvuje 14 država dunavske regije, među kojima su i one koje nisu članice EU, ali kada je u pitanju BiH Chiran kaže da "nemaju partnera", javlja izvještač Fene iz Bukurešta.

- To je pitanje partnerstva, iako u ovom regionu ima dosta potencijala - kazala je ona, dodajući da je potrebno da vlasti u BiH izdvoje određena sredstva kako bi se omogućilo učešće partnera iz BiH, kao što je urađeno u drugim zemljama bivše Jugoslavije.

Oblasti u kojima bi BiH mogla imati velike koristi od angažmana u EUSDR-u, navela je, jesu inovacije i tehnologija, jer one stvaraju buduća radna mjesta, te povezivanje univerziteta i kompanija.

Osmi godišnji forum EUSDR-a završava danas, a organiziran je na kraju rumunskog šestomjesečnog predsjedavanja Evropskom unijom.


(Fena/Admir Oručević)

EUBiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.