8.7.2019. 8:24
0
Danas u Sarajevo stiže Recep Tayyip Erdogan
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak danas će biti domaćin sastanka ministara vanjskih poslova Procesa za saradnju u Jugoistočnoj Evropi (South-East European Cooperation Process - SEECP).

Na taj način BiH završava jednogodišnje predsjedanje tom regionalnom inicijativom, a koja je svoje drugo predsjedanje SEECP-om preuzela u aprilu 2018. od Republike Slovenije.

Na sastanku u Sarajevu, na kojem će učestvovati visoke delegacije učesnica SEECP-a, predstavnici Evropske unije i Vijeća za regionalnu saradnju (RCC), bit će razgovarano o aktualnom zamahu integracija u EU, aktivnostima na povezivanju u regiji SEECP-a i šire kao preduvjetu za održivi razvoj, te regionalnim i evropskim integracijskim procesima, najavljeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

U sklopu ovog sastanka danas u Sarajevo stiže i predsjednik Turske, Recep Tayyip Erdogan.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.