14.7.2019. 9:50
0
Merhamet i Islamska zajednica pripremili 8.200 obroka za migrante
Donacija Islamske zajednice od 30.000 KM omogućila je „Merhametu“ pripremu i podjelu 8.200 obroka za migrante u Unsko-sanskom kantonu (USK), prije svega onima koji su smješteni na Vučijaku, kao i migrantima koji su ne našli na proputovanju kroz Tuzlu.

Zbog velikog migrantskog vala u USK, Regionalni odbor „Merhameta“ Bihać je od ukupne donacije Islamske zajednice u BiH dobio 25.000 KM, od čega je pripremio 6.500 obroka koje je svakodnevno dijelio migrantima. Istovremeno, Regionalnom odboru „Merhameta“ Tuzla preraspoređeno 5.000 KM, što je omogućilo pripremu i podjelu oko 1.700 obroka. 

"Počastvovani smo što je Islamska zajednica i ovoga puta ukazala povjerenje „Merhametu“ i što smo opet zajedno pomogli migrantima koji su svoje privremeno utočište našli u našoj zemlji. Značajna pomoć Islamske zajednice od 30 000 KM omogućila je „Merhametu“ da obezbijedi hranu za sirijske izbjeglice i migrante. Na taj način, Islamska zajednice u BiH i „M erhamet“ su zajedno nastojali da migrantima i izbeglicama koliko-toliko olakšamo život. Zahvaljujem se Islamskoj zajednici na povjerenju i raduje nas što je naša saradnja svakim danom sve tješnja i jača - istakao je Vrbanjac. 

Podsjetimo, krajem maja je u Sarajevu potpisan ugovor o donaciji finansijske pomoći u iznosu od 30.000 KM, koju je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini uručila HO„Merhamet“MDD za ishranu izbjeglica i migranata koji se nalaze u našoj zemlji. Ugovor su potpisali Zejnil Rebihić, direktor Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta IZ u BiH i Kenan Vrbanjac, predsjednik HO Merhamet MMD.

Rebihić je tada za medije izjavio kako IZ BiH, od prvih dana eskalacije migrantske krize u našoj zemlji, pomaže organizacijama koje pružaju pomoć izbjeglicama i migrantima.


(Patria/Admir Oručević)

MigrantiIZ
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.