19.7.2019. 9:19
4
U akciji MAK nova hapšenja: Privedeno lice s potjernice
U nastavku operativne akcije kodnog naziva „MAK“, vezano za dokumentovanje lica koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom „Nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine, policijski službenici Federalne uprave policije su uz asistenciju pripadnika Granične policije Bosne i Hercegovine juče, 18.7.2019. godine, lišili slobode lice incijala A.Z. (1993.) za kojim je bila raspisana operativna potjernica, a koje je bilo van granica Bosne i Hercegovine.

Navedeno lice je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će danas uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, dana 16.7.2019. godine u skopu ove operativne akcije, a na osnovu Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na devet lokacije na području Kantona Sarajevo, te je lišeno slobode sedam lica inicijala A.M. (1988.), A.D. (1984.), M.M.(1978.), M.Š. (1985.) S.K (1967.), E.DŽ. (1966.) E.DŽ. (1973.) koji se  dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Tom pretresi pronađena je veća količina spida, marihuane i heroina. Oduzeti su i vage, pribor za pakovanje te oružje. 

(NAP)
4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.