19.7.2019. 13:53
0
Hajra Ćatić: Holandija je odgovorna za čitavu enklavu, pokrećemo novu tužbu
Hajra Ćatić, predsjednica udruženja "Žene Srebrenice", majka i supruga kojoj su u genocidu u Srebrenici ubijeni sin Nino, srebrenički reporter koji je više od tri godine cijeli svijet izvještavao o patnjama opkoljenog grada u kojem će kasnije biti počinjen genocid, kao i suprug, za „Avaz“ je komentirala presudu vrhovnog suda u Holandiji kojom je ta zemlja djelimično kriva za smrt žrtava koje nisu htjeli zaštititi.

- Šta da kažem, zaista su bezobrazni. Srebrenica je bila zaštićena zona Ujedinjenih naroda, tamo je bio holandski bataljon i oni su odgovorni za sve ono što se desilo u toj zoni. Ja sam bila tamo, u nekom napuštenom autobusu spavala dvije noći, oni su zatvorili halu, nisi mogao ući. Oni su odgovorni i za one koji su krenuli šumom - ističe Ćatić.

Ova hrabra majka vratila se u Srebrenicu, gdje godinama nakon genocida i živi, a za „Avaz“ otkriva da se Holandiji sprema novo suočavanje s optužbama žrtava genocida.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.