22.7.2019. 12:44
1
Napali mladića nakon što se vratio s utakmice Veleža pa mu palicama i pirotehničkim sredstvima razbili automobil
Grupa od petnaestak maskiranih huligana, s palicama u rukama, u subotu je uvečer nasrnula na M. R. (25) nakon što je parkirao automobil ispred zgrade u kojoj živi u Franjevačkoj ulici u Mostaru.

M. R. se nalazio u društvu svoje djevojke A. D. te s rođacima J. H. i R. H., inače sve troje državljani SAD, kada su ga huligani napali i povrijedili.

Nakon što je počeo krvariti, njegov otac Z. R. ga je povezao u Hitnu pomoć, nakon čega su huligani palicama i pirotehničkim sredstvima zasuli automobil Ford Fiesta, pri čemu su razbili zadnje i desno bočno staklo te se razbježali.

O tom incidentu, policiju je, kako nam je jutros potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, u subotu u 20:10 sati obavijestio dežurni ljekar Hitne pomoći, nakon čega su uzete izjave od oštećenih.

Kako nam je ispričala majka M. R., njihova porodica živi u strahu i ovo nije prvi put da je njen sin, rekla nam je, doživio napad, prenosi Avaz. 

- Moj sin je sa svojim rođacima i djevojkom bio na utakmici Veleža i oni su ih, bukvalno, sačekali i napali. To je, izgleda, bio jedini razlog i ovo je stvarno prevršilo sve mjere. Pitam se u kakvom gradu živimo. I ranije je moj sin doživljavao razne neprijatnosti u svom kvartu samo zato što ima drugačije ime i prezime. Njegovi rođaci i djevojka su u šoku, ne mogu vjerovati da se takvo nešto događa - ogorčena je ona. 

Kazala nam je da je njen sin iz Hitne pomoći upućen u bolnicu, gdje su mu sanirane povrede.

Na mjestu gdje se događaj desio na nekim objektima postoji videonadzor, pa bi policija, iznijela je, mogla utvrditi neke činjenice.


(Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.