24.7.2019. 13:59
0
Srna-Bajramović od Muzura traži imena članova komisije koja je dijelila novac TZ KS
Zastupnica Socijaldemokratske partije BiH u Skupštini Kantona Sarajevo Segmedina Srna-Bajramović na današnjoj sjednici uputila je pitanje Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo o raspodjeli sredstava putem Javnog poziva za sufinansiranje projekata, manifestacija, događaja i aktivnosti iz oblasti turizma, kulture i sporta na području Kantona Sarajevo, saopćeno je iz SDP-a.

"Turistička zajednica Kantona Sarajevo donijela je odluku o izboru korisnika za dodjelu bespovratnih sredstava na osnovu provedenog Javnog poziva 4/2019 za realizaciju programa, projekata i sličnih aktivnosti značajnih za razvoj i promociju turizma u Kantonu Sarajevo. Pravo na korištenje novčanih sredstava Turističke zajednice Kantona Sarajevo ostvarilo je 40 aplikanata", navodi se u pitanju Segmedine Segmedine Srna-Bajramović.

Dodaje da su"nezadovoljstvo zbog ovakve raspodjele novca izrazili pojedinci smatrajući spornim odluku, odnosno kriterije po kojim najstariji muzički festival i jedan od važnijih međunarodnih kulturnih događaja u BiH nije dobio niti jednu marku".

"Uzimajući u obzir da je ova koaliciona većina od početka uspostavila standarde apsolutne transparentnosti, želim vjerovati kako ne postoji niti jedan razlog da ne objavimo sve relevatne informacije kako bi se potpuno dekontaminirao javni poziv TZ KS. Stoga bih zamolila direktora Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermina Muzura, da mi prvo dostavi imena članova komisije kako ista ne bi ostala u javnosti “bezimena komisija”, te kriterije po kojima se vršilo ocjenjivanje kandidovanih projekata značajnih za razvoj i promociju turizma u Kantonu Sarajevo, planiranih da se finansiraju bespovratnim iznosom od 700.960 KM“, navodi se u pitanju zastupnice Srne-Bajramović.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.