24.7.2019. 16:50
0
Skupština KS usvojila Nacrt zakona o obrazovanju odraslih
Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo danas su na sjednici usvojili Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obrazovanju odraslih.

Osim tehničkih grešaka, izmjene se odnose na jasnije grupiranje formalnog i neformalnog obrazovanja s jedne, i informalnog i samousmjerenog učenja s druge strane.

Značajnu novinu predstavlja ograničavanje da javne ustanove srednje škole, osim gimnazija, mogu provoditi programe formalnog obrazovanja odraslih, a ne i privatne ustanove registrirane za tu djelatnost.

Programe prekvalifikacije i dokvalifikacije, kao programe formalnog obrazovanja, pored srednjih škola, kao javnih ustanova, po mišljenju Vlade KS, mogu provoditi i privatne ustanove registrirane za tu djelatnost, ali i da se svakih pet godina vrši reakreditacija.

Zaključeno je da će javna rasprava trajati 30 dana.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.