26.7.2019. 8:24
0
Sindikat Aluminija ne očekuje mnogo od današnje sjednice HDZ-a
Za danas je zakazana treća sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH. Na sjednici će se između ostalog govoriti o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, stanju u Aluminiju d.d. Mostar, pripremi za 30. godišnjicu HDZ-a BiH, provedenim unutarstranačkim izborima HDZ-a BiH.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika “Aluminija” Romeo Biokšić kazao je jučer novinarima da ne očekuje ništa od najavljene sjednice HDZ-a na kojoj će se raspravljati o Aluminiju.

Aluminij je 10. jula isključen s visokonaponske električne mreže zbog višemilionskih dugovanja za električnu energiju, dok je oko 900 radnika ostalo bez radnih mjesta.

Grupa radnika protestovala je zbog gašenja Aluminija, a za odgovorene smatraju predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.