26.7.2019. 12:32
0
Željka Cvijanović rekla kako se u RS-u poštuje svaki građanin, te da je to društvo koje "garantuju vjerske slobode"
Predsjednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović razgovarala je danas s apostolskim nuncijem u Bosni i Hercegovini Luiđijem Pecutom o aktuelnim pitanjima, saradnji institucija RS-a s Katoličkom crkvom, te o nedavnoj posjeti Vatikanu visoke delegacije iz RS, odnosno BiH.

Istaknuta je dobra saradnja institucija RS-a sa Katoličkom crkvom i opredjeljenje da ona bude i dalje unapređivana kroz otvoren i iskren dijalog, saopćeno je iz kabineta entitetske predsjednice.

Cvijanović je istakla da je RS "zrelo demokratsko društvo, u kojem se poštuje svaki njen građanin i garantuju vjerske slobode pripadnicima svih vjerskih zajednica".

Naglasila da će sve institucije RS-a i ubuduće podržavati svaku aktivnost koja za cilj ima unapređenje odnosa i stvaranje pozitivnog ambijenta za suživot različitih vjerskih zajednica u Republici Srpskoj i BiH, dodaje se u saopćenju.

Sastanku je prisustvovao i biskup banjalučki Franjo Komarica.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.