30.7.2019. 16:45
0
Pri kraju popločavanje ulice Ferhadija u Sarajevu, Štrosmajerova ulica će se raditi u septembru
Radovi u glavnoj sarajevskoj šetnici u ulici Ferhadija privode se kraju, potvrdio je načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić. Ostalo je još 70-ak kvadrata za popločavanje.

„Nadam se da će za četiri do pet dana biti radovi završeni. Štrosmajerovu ulicu smo ostavili za septembar upravo zbog turističke sezone i SFF-a. Sredstva za rekonstrukciju ulice su obezbijeđena“, kazao je Hadžibajrić. 

On je istakao da se na području Starog Grada realizuju projekti u vrijednosti 24 miliona KM. 

„Ako uzmemo da se u cijeloj Federaciji radi nepunih 20 miliona KM onda vam je jasno da je najveće gradilište općina Stari Grad na moju radost“, kazao je načelnik. 

Hadžibajrić je kazao da je do kašnjenja radova u Ferhadiji došlo zbog nedostatka kamena koji izvođači koriste. 

„Za ulicu Štrosmajerovu sam tražio da prvo obezbijede kamen pa da radovi mogu početi. Imamo sve manje kvalitetnih firmi koje ostaju bez radnika. To je problem broj jedan, ali bojim se da će u naredne dvije tri godine firme ostati bez radnika", kazao je načelnik općine Stari Grad. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.