3.8.2019. 17:26
0
Deseta godišnjica od obnove džamije u Fazlagića Kuli nakon paljevine 2008. godine
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović prisustvovao je danas obilježavanju 10. godišnjice obnove džamije u Fazlagića Kuli, kod Gacka, koja je zapaljena 2008. godine otvorenim plamenom.

Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe, na Centralnom spomen obilježju, Džaferović i predstavnici delegacija drugih institucija odali su poštovanje gatačkim šehidima koji su stradali tokom agresije na BiH. 

Džaferović je kazao da je agresija na BiH došla izvana, na talasima najprije velikosrpskog projekta, a onda i velikohrvatskog projekta, a glavni cilj je bio uništiti multietničku supstancu Bosne i Hercegovine i višestoljetnu bh. tradiciju života različitih etničkih skupina.

"Uvijek ću se odazvati na pozive povratnika, jer zastupam politiku, na temelju i ličnih ubjeđenja, da je jedini put ove zemlje njena unutrašnja reintegracija i integracija takve BiH u EU i NATO. Mi BiH možemo reintegrirati u interesu svih naroda koji žive u ovoj zemlji, na način da ćemo jačati institucije države, jer one pokrivaju cijelu državu i u njihovom funkcioniranju učestvujemo svi mi, svi narodi i građani", kazao je dodavši da se prava povratnika ugrožavaju kada je riječ o bh. entitetu Republika Srpska. 


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.