15.8.2019. 10:56
1
Općina Stari Grad: Duže radno vrijeme za vrijeme SFF-a
Saglasnošću i zaključkom Vlade Kantona Sarajevo, ugostiteljski objekti u Starom Gradu će raditi u produženom radnom vremenu za vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala od 16. do 23. avgusta. Ovom saglasnošću je također omogućeno u istom periodu i okupljanje na lokalitetima gdje će se javno održavati planirane filmske projekcije.

Ovakav zaključak donesen je na osnovu prijedloga Ministarstva kulture i sporta KS koje, zbog izuzetnog značaja Sarajevo Film Festivala, svake godine u vrijeme njegovog održavanja predlaže Vladi njegovo donošenje.

Produženo radno vrijeme ranije je najavio i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, kao i druge vidove podrške u organizaciji najveće filmske smotre u regiji, a i šire.

„Ovo je uobičajen potez pred veliki događaj kao što je Sarajevo Film Festival kojim izlazimo u susret ugostiteljima u Starom Gradu. Održavanje festivala redovno podržavamo i finansijski, a kako bi se turisti i građani što bolje osjećali u našoj općini, angažovat ćemo naše vatrogasno društvo Vratnik koje će svake noći vršiti pranje ulica u užoj jezgri“, izjavio je ranije načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

U međuvremenu je počelo noćno pranje ulica u užoj jezgri, a vatrogasci DVD Vratnik svakodnevno - od ponoći, peru Baščaršijski trg, Abadžiluk i ulicu Prote Bakovića.

Podsjećamo, krajem prošlog mjeseca načelnik Hadžibajrić i direktor SFF-a Mirsad Purivatra potpisali su ugovor o finansijskoj podršci kojim je Općina Stari Grad izdvojila 20.000 KM za podršku realizaciji 25. SFF-a.

Osim toga, Općina Stari Grad bit će i jedan od pokrovitelja velikog festivalskog vatrometa povodom svečanog otvaranja SFF-a. Vatromet će biti upriličen 16. augusta, petnaest minuta prije ponoći, sa krova zgrade Hotela ART, u ulici Vladislava Skarića.

(Patria / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.