19.8.2019. 14:37
0
Bakir Izetbegović poručio: Ako Dodik ne podrži ANP, neće biti ni mandatara!
FOTO: Source.ba / Arhiva
U Sarajevu je održan sastanak predsjednika SDA Bakira Izetbegovića s predsjedavajućim i članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem, prenosi Dnevni Avaz.

Piše: Haris Ahbabović

Nakon ovog sastanka, Izetbegović je novinarima kazao kako očekuje da se konačno riješi pitanje aktivacije Godišnjeg nacionalnog plana (ANP), kao i da se da podrška mandataru za novi saziv Vijeća ministara BiH.

Ponovio je da, ako ukoliko član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne podrži ANP, neće biti ni mandatara. 

- Potpisali smo da ćemo raditi u skladu s Ustavom i zakonom, da će se poštivati ranije odluke, da će se poslati plan u Brisel i očekujem da se sutra donese razumno rješenje, da se ANP, reduciran ili modificiran, u nekom obliku pošalje u Brisel i nakon toga da se imenuje mandatar - istakao je Izetbegović. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.