20.8.2019. 10:30
0
Načelnik Bosanskog Petrovca: Migracioni centar ne smije biti izgrađen, sutra sastanak s Dodikom
Načelnik općine Bosanski Petrovac Dejan Prošić izjavio je da migracioni centar ne smije biti izgrađen u Medenom Polju na području ove općine i da će se boriti da taj prijedlog Vlade Unsko-sanskog kantona ne bude realiziran.

Prošić je najavio da će sutra o tome u Banjoj Luci razgovarati sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, navodeći kako na sastanku očekuju i ministre u Vladi RS, te predstavnike općina Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo.

- Očekujem pozitivne zaključke i rješenja za našu lokalnu zajednicu. U ovoj borbi su nas već podržali i iz SNSD-a i iz SDA. Imamo obećanje da ovo pitanje neće biti delegirano Vijeću ministara, već da će se tražiti drugi modaliteti. Vjerujem u to, inače ćemo morati da se borimo i drugim sredstvima protiv izgradnje migracionog centra u našoj općini - rekao je Prošić za "Glas Srpske".

On je podsjetio da niko od nadležnih u općini Bosanski Petrovac nije bio konsultiran kada je lokacija Medeno Polje predlagana za smještaj migranata.

Općinsko vijeće Bosanski Petrovac usvojilo je u subotu, 17. avgusta, rezoluciju kojom od Vlade Unsko-sanskog kantona zahtijeva da odustane od prijedloga da centar za migrante bude smješten u Medenom Polju ili slijedi blokada magistralnog puta prema Bihaću, a najavljena je i spremnost da čak stanovnici napuste svoj grad i upute se ka EU.

(Srna/Alen Avdić)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.