22.8.2019. 12:15
0
Iz CIK-a poručili: Zoran Tegeltija ispunjava uslove da bude novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je na sjednici potvrdila da kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Zoran Tegeltija, ispunjava sve potrebne uvjete za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

Naime, postupajući po zahtjevu Predsjedništva BiH, kao organa nadležnog za imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, CIK BiH je u skladu sa i na osnovu ovlaštenja iz člana 10b. i 10c. Zakona o Vijeću ministara BiH utvrdila da predloženi kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Zoran Tegeltija, ispunjava sve potrebne uvjete za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

Centralna izborna komisija BiH je u postupku provjere utvrdila da predloženi kandidat trenutno obavlja dužnost narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

U slučaju da Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje ovog kandidata CIK BiH će postupiti u skladu s odredbama člana 1.10. Izbornog zakona BiH, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK BiH.              

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.