22.8.2019. 13:25
0
Građani FBiH će novo 31 službeno vozilo platiti preko milion KM: Pročitajte ko će sve dobiti novo službeno auto
FOTO: Dnevni Avaz
Federalne institucije zatražile su da im se u ovoj godini nabavi 31 novi službeni automobil, što će građane FBiH koštati skoro 1,1 milion maraka.

Piše: Haris Ahbabović

Vlada Federacije BiH danas je i dala nalog Službi za zajedničke poslove organa i tijela FBiH da pripremi prijedlog odluke o nabavci vozila. Prema informaciji Službe, koju je Vlada danas razmatrala, najviše vozila zatražila je Porezna uprava FBiH, njih 12, koji bi koštali po 30.000 KM, prenosi Avaz.

Potrebu za novim službenim autom iskazali su i Milan Dunović, potpredsjednik FBiH, Ustavni te Vrhovni sud FBiH i Agencija za državnu službu FBiH. Po dva nova automobila, koji bi bili plaćeni iz budžeta, trebaju FENA i Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH, dok tri vozila traži Federalni MUP, piše Avaz.

Vrijednost tih vozila kreće se od 40.000 KM do 90.000 KM, koliko bi se platilo za službeni automobil potpredsjednika FBiH.

Novo terensko vozilo, vrijednosti od 30.000 KM, treba Federalni zavod za poljoprivredu. Između ostalih, službene automobile zatražili su i Finansijska policija FBiH, Agencija za reviziju privatizacije FBiH, Federalna direkcija robnih rezervi, Arhiv FBiH...

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.