23.8.2019. 15:15
0
Berton sa Brčić i Kafedžićem: Vlada KS vraća nadu građanima
Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Bruce G. Berton danas je boravio u oproštajnoj posjeti u Ministarstvu pravde i uprave KS i Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom. Ambasador Berton je istakao da aktivnosti, posebno na polju borbe protiv korupcije i jačanje javne uprave, nove vlasti u Kantonu Sarajevo, pokazuju da se stvari u Bosni i Hercegovini mogu poboljšati, te se nada da će se navedeno replicirati i na druge dijelove BiH.

Šef Misije OSCE-a u BiH Berton je primijetio da svojim radom Vlada Kantona Sarajevo vraća nadu građanima ove zemlje, što je dobro, ali i odgovornost za buduće djelovanje. Ministrica pravde i uprave KS Lejla Brčić je rekla da Vlada KS i Ministarstvo cijene napore koje ulaže Misija OSCE-a u BiH na promoviranju demokratskih vrijednosti, praćenju i produbljivanju razvoja ljudskih prava,
posebno za vrijeme mandata ambasadora Bertona.

“Značajna je za nas bila podrška Misije OSCE-a u realizaciji Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo, ali i u brojnim drugim aktivnostima. Posebnu zahvalnost dugujemo upravo ambasadoru Bertonu koji je iskazao istinsko opredjeljenje da se život u BiH učini boljim i kvalitetnijim za sve njene građane i građanke. Nadamo se da će tako i ostati”, istakla je ministrica Brčić.

Šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Erduan Kafedžić je rekao da je današnji sastanak jedan od najemotivnijih u njegovoj profesionalnoj karijeri.

“Misija OSCE-a u BiH, na čelu sa ambasadorom Bertonom, bila je strateški partner Ureda i njima svakako pripada dio zasluga za značajne uspjehe koji su napravljeni u borbi protiv korupcije u Kantonu Sarajevo, ali i činjenici da se sada ta priča razvija i u drugim dijelovima BiH”, kazao je Kafedžić.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.