23.8.2019. 19:47
0
Alminku Islamoviću povećana kazna na tri godine zatvora
Apelaciono vijeće Suda BiH povećalo je kaznu Alminku Islamoviću na tri godine zatvora zbog nečovječnog postupanja i otuđenja imovine civila srpske nacionalnosti na području Bosanskog Broda.

Iz Suda BiH je saopćeno kako se žalba Tužilaštva BiH djelomično uvažava, te se kazna povećava na tri godine zatvora, dok se se u ostalom dijelu prvostepena presuda potvđuje. 

Tom presudom žalba odbrane – koja je tražila da se osuđujući dio presude preinači u oslobađajući ili da se održi novo suđenje – odbijena je kao neosnovana, prenosi BIRN BiH. 

Prvostepenom presudom iz aprila ove godine, Imamović je osuđen na godinu i dva mjeseca zatvora zbog nečovječnog postupanja i otuđenja imovine civila srpske nacionalnosti na području Bosanskog Broda, te oslobođen optužbe za ubistvo većeg broja civila, kao i za miniranje i paljenje vjerskih i kulturnih spomenika i kuća pripadnika srpske nacionalnosti. 

Na osnovu izjava svjedoka Sudsko vijeće nije moglo zaključiti da je optuženi učestvovao u tim događajima, rečeno je na izricanju prvostepene presude. 

Na tu presudu ne postoji mogućnost žalbe.


(FENA/Amila Alijagić)

Sud BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.