24.8.2019. 12:18
1
Sestra stradale štićenice: Bit će sve dobro, ako Bog da, babo…
Nakon što je sinoć oko ponoći s balkona na drugom spratu zgrade “Dom porodica” u Zenici pala 16-godišnja štićenica, ekipa “Avaza” posjetila je jutros ovu ustanovu. Šok, tuga, nevjerica.
Niko ne može vjerovati da vedre 16-godišnjakinje više nema. Kako su komentirali vidno šokirani uposlenici, bilo je to uzorno dijete. 

⁃ Nikad nije bilo s njom problema. Kad god prođe, javi se, pozdravi, pita treba li šta pomoći, uraditi. Ne možemo vjerovati da je više nema - govorili su oni.

Ipak, posebno je bio stresan trenutak kada je u “Dom porodicu” došao otac stradale djevojčice. U tom domu, inače, boravi još jedna njegova kćerka.

Zagrljeni, dok jecaji odzvanjaju holom ustanove, otac i kćerka izašli su iz Doma.

⁃ Bit će sve dobro, ako Bog da, babo moj - govorila je, kroz suze, njegova kćerka, nastojeći utješiti tugom shrvanog oca.

Ona, također, nije mogla suzdržati suze i sakriti bol koju osjeća zbog gubitka sestre. Bile su nerazdvojne. U Domu su imale jedna drugu.

I ostali prisutni nisu mogli ostati ravnodušni na tužan prizor, dok otac i kćerka zagrljeni odlaze iz Doma. Stradala i njeni srodnici inače su iz Zenice.

Za portal "Avaz" jutros je izjavu nakon tragedije dala i Draženka Subašić, direktorica "Dom porodice", kazavši da su svi u šoku te da im je sada u fokusu pružiti psihičku pomoć za 85 štićenika, koliko ih boravi u ovoj ustanovi.

- Nama je sada u fokusu da, prije svega, amortizujemo, koliko god je to moguće, šok koji su preživjeli štićenici, uposlenici, ali i pružimo podršku i srodnicima stradale djevojčice - kazala je Subašić.
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.