25.8.2019. 19:07
1
"BiH pred opasnošću 'ukrajinizacije'"
Predsjednik Bošnjačkog pokreta Sejfudin Tokić reagirao je danas povodom najave nove sjednice Predsjedništva BiH o imenovanju predsjedavajućeg Vijeća ministara, upozoravajući na "eventualne posljedice novonastale situacije".

BiH se nalazi pred historijski važnim iskušenjima i velikom opasnošću etničkih podjela i produkcije krize koja bi kulminirala tzv. zaleđenim sukobima odnosno svojevrsnom 'ukrajinizacijom', ili 'kiprizacijom' države - navodi Tokić u saopćenju za javnost.

On smatra "da Milorad Dodik uz nespornu podršku svojih mentora - Ruske Federacije, Srbije i Srpske pravoslavne crkve ima namjeru spriječiti dogovoreni i zakonom definisani put uključenja BiH u NATO-savez, a već izvjesno i opravdano odbijanje imenovanja mandatara iz SNSD-a Tegeltije, iskoristiti kao povod za eskaliranje političkih sukoba i  destabilizacije BiH i regiona".

Bošnjački pokret, stoga, poziva sve patriotski orijentisane građane BiH, političke stranke, akademsku, kulturnu i vjersku zajednicu da jedinstvenim djelovanjem spriječe, kako se u saopćenju navodi, planirano rušenje suvereniteta, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine...


(Fena/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.