2.9.2019. 19:41
0
Nastavnik Mensud Hodžić, koji je osumnjičen da je učenici nudio seks, se vratio na posao, te će i dalje predavati djeci
Slučaj prijave navodne pedofilije u Osnovnoj područnoj školi “Musa Ćazim Ćatić” u Blatuši još nikada nije dobio svoj epilog, a brojni roditelji zabrinuti su jer će se u ponedjeljak ovaj nastavnik vratiti na posao i predavati njihovoj djeci, prenosi danas Dnevni Avaz.

Podsjetimo, Mensud Hodžić (62), razrednik i nastavnik biologije i tehničkog odgoja, navodno je slao SMS poruke svojoj učenici i nudio joj seks, a kasnije joj prijetio i sve negirao. Prijavu protiv njega roditelji djevojčice podnijeli su u martu, ali je nadležni organi još nisu rasvijetlili. 

- U okviru navedenog predmeta poduzimaju se potrebne predistražne radnje, uključujući i sva relevantna vještačenja od strane ovog tužilaštva i ovlaštenih službenih osoba Policijske uprave I Zenica, s ciljem da se zadokumentuje osnov sumnje o izvršenom krivičnom djelu i izvršiocu istog - kaže Mirna Poljac, portparol Tužilaštva ZDK.

Osim prijave za navodnu pedofiliju, Hodžić je u maju ove godine uhapšen u akciji Tužilaštva ZDK, kada je raskrinkano 18 članova komisije za polaganje vozačkih ispita koji se sumnjiče da su počinili krivično djelo primanje dara, odnosno da su uzimali novac i osiguravali polaganje vozačkih ispita, prenosi Avaz.

Esad Ćorović, direktor škole „Musa Ćazim Ćatić“, potvrdio je za Avaz da će Hodžić, uprkos prijavama za pedofiliju i primanje dara, u ponedjeljak uredno doći na posao.

- Ali, neće biti razrednik nijednom razredu. Što se tiče hapšenja u maju, nemam ništa na papiru od Tužilaštva i policije o tome. Da imam, sve bi bilo drugačije. Prije dva mjeseca sam tražio od Tužilaštva da mi se kaže dokle se došlo s istragom u vezi s prijavom navodne pedofilije, nikada nisam dobio odgovor – kaže Ćorović.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.