2.9.2019. 21:33
0
Sastanak u Vladi KS: Raspravljalo se o radovima na Prvoj transverzali
U Vladi KS održan je sastanak o temi stanja izvođenja radova na Prvoj transverzali.

Na ovom sastanku doneseno je nekoliko zaključaka, a jedan od njih je da će se organizovati redovni sedmični sastanci, na kojima će pored premijera, ministra, direktora direkcija i zavoda biti prisutan pravobranilac i sve zainteresirane strane, a sve u cilju brže i efikasnije implementacije projekta.

Ministarstvo saobraćaja u što kraćem roku zajedno sa Direkcijom za puteve treba započeti sa čišćenjem i spremanjem gradilišta Prve transverzale na kojoj još nije započeto s radovima, a gdje su riješeni imovinsko – pravni odnosi.

Treći zaključak je da Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo do kraja sutrašnjeg dana dostavi dinamiku i iznos potrebnih sredstava za rješavanje imovinsko – pravnih odnosa na dionici od ulice Kranjčevićeve do Braće Begića, a Vlada KS će donijeti zaključak o izdvajanju potrebnih sredstava koja će biti na posebnom podračunu i operativna za rješavanje imovinsko – pravnih odnosa.

Vlada KS u saradnji sa Zavodom za izgradnju KS će poduzeti mjere kako bi ovaj zavod kapacitirala i kadrovski osposobila da bi mogao realizovati započete projekte.

Prva transverzala je ključni i strateški projekt Vlade Kantona Sarajevo i maksimalni fokus ove vlade bit će usmjeren u što bržu realizaciju ovog projekta, poručeno je s današnjeg sastanka.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.