4.9.2019. 19:13
0
Ambasador SAD potvrdio: Učestvovat ću u Povorci ponosa, ovo je prilika za BiH da pokaže toleranciju i uvažavanje različitosti
Prva povorka ponosa u našoj zemlji trebala bi biti održana u nedjelju, a svoj dolazk potvrdio je i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson.

Kako je kazao, Ambasada SAD izražava podršku prvoj Povorci ponosa u BiH.

- Cilj povorke ponosa su jednaka ljudska prava za sve. Moj partner i ja cijenimo dobrodošlicu i poštovanje koju su nam ukazali ovdje. Učestvovat ću u Povorci ponosa da bih dao podršku svim pripadnicima LGBTI zajednice i njihovim porodicama - poručio je Nelson.

Istakao je i da Sjedinjene države od bh vlast, ali i građana ovaj događaj protekne sigurno i dostojanstveno jer je, kako je kazao, ovo šansa za BiH koja želi biti otvorena, multikulturalna zemlja, da prihvati svoje raznolikosti i pokaže toleranciju i poštovanje za svakog pojedinca, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.