5.9.2019. 20:17
0
Željko Komšić: Slažem se sa Hahnom, odmah dostaviti ANP i imenovati mandatara za Vijeće ministara!
Slažem se sa gospodinom Hahnom da je bez daljnjeg odgađanja potrebno imenovati Vijeće ministara BiH, kazao je danas predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić povodom izjave komesara Evropske unije za proširenje Johannesa Hahna kako je formiranje vlasti u BiH od suštinske važnosti za proces evropskih integracija.

Komšić je kazao kako je u tom kontekstu odmah u Brisel potrebno dostaviti Godišnji nacionalni plan, te istovremeno imenovati mandatara, kako bi bio otkočen proces formiranja vlasti i kako bi se poduzele aktivnosti na ispunjavanju mjera i preporuka iz Mišljenja Evropske komisije o kandidatskom statusu za članstvo BiH u Evropskoj uniji, saopćeno je iz Komšićeva ureda.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.