6.9.2019. 14:09
0
Naša stranka: Posjeta Plenkovića - jeftina kupovina glasova
Hrvatski premijer Andrej Plenković danas će u Tolisi, u tamošnjem samostanu, prisustvovati potpisivanju ugovora o finansijskoj potpori projektima, kako je najavljeno, od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Tu posjetu komentirala je Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke, u svjetlu međudržavnih odnosa Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

„Ne treba imati ništa protiv pomoći Hrvatske građanima BiH ma kojem oni narodu pripadali i pozdravljamo je, ali posjetu premijera Plenkovića ne smatram takvom. Ovdje se radi o zloupotrebi bosanskohercegovačkih građana i hrvatskih poreskih obveznika za predstojeće izbore u Hrvatskoj. Licemjerstvo hrvatskog državnog rukovodstva ide dotle da zloupotrebljavaju vjerske objekte i manifestacije u političke svrhe.

Moramo se prisjetiti da je polovinom augusta predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila mjesto Komušina kod Teslića da bi prisustvovala svetoj misi'', rekla je ona.

Potom je dodala da se sve to dešava prije službene posjete predsjednice ove zemlje i njenog premijera novoizabranom Predsjedništvu BiH.

''Nepun mjesec poslije, hrvatski premijer Andrej Plenković posjećuje Tolisu. Sve to dešava se prije službene posjete i predsjednice i premijera Hrvatske novoizabranom Predsjedništvu BiH. I predsjednica i premijer, također, sve vrijeme ignorišu zahtjeve BiH za pregovore o morskoj granici, odlaganju hrvatskog nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, obavještajnim aferama te migrantskoj krizi.

Bolje bi bilo da hrvatsko državno rukovodstvo konstruktivno rješava nagomilane probleme sa svojim susjedima kojima je uzrok politika HDZ-a. Nema bolje pomoći od te svim građanima BiH. Dok se to ne desi, građanima i Hrvatske i BiH poručujem da ne nasjedaju na priče o njihovim dobrim namjerama iza kojih se ne krije ništa drugo osim jeftine kupovina glasova i dubljeg dezintegriranja bh. društva po etničkom šavu'', kazala je Baralija.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.