10.9.2019. 22:55
0
Skupština BPK usvojila Zakon o unapređenju lokalnog poslovanja
Zastupnici Skupštine Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde danas su usvojili Zakon o unapređenju lokalnog poslovanja BPK Goražde.

Kako je istaknuto na sjednici, svrha donošenja tog zakona je da se na sveobuhvatan način riješe najvažnija pitanja s ciljem stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta i unapređenja poslovanja privrednih subjekata, prvenstveno kroz definisanje oblika i načina dodjele potpore i podsticaja privrednim društvima, izvora finansiranja, te drugih elemenata koji će omogućiti ravnomjeran razvoj, brži ekonomski rast, kao i povećavanje investicija i zapošljavanja na prostoru tog kantona.

Po skraćenom postupku usvojen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o obrazovanju odraslih u BPK Goražde, a poslanici su usvojili i Nacrt zakona o policijskim službenicima BPK Goražde koji je upućen u javnu raspravu.

Na prijedlog Ministarstva za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline BPK Goražde, usvojena je Odluka o utvrđivanju javnog interesa za deponiju zemljišnog materijala sa predusjeka izlaznog portala tunela „Hranjen“.

Kantonalni parlament podržao je i  Odluku o dodjeli javnih priznanja BPK Goražde koja će biti dodijeljena povodom 18. septembra Dana oslobođenja – Dana BPK i Grada Goražda.

Počasnim građaninom BPK Goražde bit će  proglašena  Irene Cormezane Lizarribar iz Španije, koja je zaslužna za unapređenje međunarodne saradnje i međuljudskih odnosa na načelima solidarnosti i humanosti.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.