17.9.2019. 8:42
0
Emini i Nejri upitan nastup na SP-u: Bh. stvarnost i rušenje sportskih snova!
Takmičarke karate Kluba Ippon iz Sarajeva, sestre i reprezentativke BiH, Nejra i Emina Sipović su prvakinje BiH u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji. One su na Državnom prvenstvu za kadete, juniore i mlade osvojile zlatne medalje, te se obzirom na dosadašnje rezultate plasirale na predstojeće 11. Svjetsko prvenstvo, koje se krajem mjeseca oktobra održava u Santiago se Chileu u Čileu.

Inače Nejra i Emina dolaze iz desetočlane sportske porodice, koja ima aktuelna četiri reprezentativca BiH. Roditelji iz kućnog budžeta cijelu godinu finansiraju odlaske na zvanična takmičenja u kojim takmičarke predstavljaju svoju BiH (balkanska, evropska, svjetske lige i kupove) uz udio institucija od 20 posto, te i ostalih donatora. Djevojčice su vlasnice preko 500 medalja, osvojenih na različitim takmičenjima. Među njima su najvažnije zlatne sa svjetskih liga u Sofiji i Umagu kao i bronzane sa Svjetskog kupa za mlade u Umagu i Balkanskog šampionata u Dubrovniku.

Karate savez poslao urgentan dopis za što hitniju uplatu za Svjetsko prvenstvo od po 6.000 KM, što za dvije takmičarke iznosi ukupno 12.000 KM, još uvijek nismo dobili odgovor od nadležnih, pa je njihov odlazak na Svjetsko takmičenja upitan. Vremena je sve manje i ako se za nekoliko dana situacija ne promjeni, njihova mjesta će zauzeti takmičarke koje nemaju rezultate i koje nisu izborile plasman, ali koje imaju novac za odlazak na isto. Nejra i Emina su se za ovo pripremale cijelu godinu, te su odlaskom na mnoge svjetske lige i kupove ostvarile vrhunsku formu, koja im je pomogla pri plasmanu na isto. Ipak, zbog enormno visoke cijene mogu biti spriječene u ostvarivanju životnog sna. Roditelji ne mogu dozvoliti da pošalju samo jednu od njih, jer su se obje podjednako svojim trudom i zalaganjem izborile za isto, kazala je Šejla Sipović, trener KK Ipon.


(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.