17.9.2019. 14:36
0
Napadi u Saudijskoj Arabiji za sada ne utječu na rast cijena goriva u FBiH
Povećanje cijena nafte na svjetskim tržištima nakon napada na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji zasad ne utječe na rast cijena goriva u FBiH.

Iz Ministarstva trgovine FBiH ističu kako do sada nisu zaprimili značajniji broj zahtjeva za korigiranje cijena naftnih derivata.

Još uvijek se ništa značajno ne događa kada su u pitanju zahtjevi naftnih distributera iz FBiH oko povećanja cijena goriva zbog događanja na svjetskim tržištima, odnosni gotovo da ih i nema, rečeno je Feni iz spomenutog ministarstva.

Nakon subotnjeg napada dronovima na najveće naftno postrojenje u Saudijskoj Arabiji cijene nafte na svjetskim tržištima skočile su u ponedjeljak više od 10 posto.

Proizvodnja sirove nafte smanjena je za više od 5 milijuna barela dnevno ili 5 posto ukupne svjetske proizvodnje.

Odgovornost za napad preuzeli su jemenski pobunjenici Husi koje podupire Iran.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.