17.9.2019. 18:52
0
Migranti provalili u kuću u Kasindolskoj ulici, česti napadi i na građane
Sarajevska policija prije nekoliko dana dobila je dojavu građana da se u jednoj privatnoj kući u ulici Kasindolska čiji je vlasnik u Njemačkoj nalazi nekoliko migranata.

Prijavu su uputili stanovnici ove ulice koji su primjetili da migranti borave u kući iako znaju da vlasnik nije tu. 

„Policijski službenici V Policijske uprave zatekli su tri lica afro-azijskog porijekla koji su kazali da su u kući boravili nekoliko dana“, potvrdio je za Novinsku agenciju Patria Mirza Hadžiabdić, portparol MUP KS. 

Migranti su predati službenici Službe za poslove sa strancima. 

Drugi slučaj zabilježen je 7. septembra kada su policijski službenici I Policijske uprave zatekli osam lica afro-azijskog porijekla ispred ulaza jedne stambene zgrade u ulici Prote Bakovića. 

„Lica su predata SPS-u nakon čega su odvedena u migrantski centar Ušivak“, kazao je Hadžiabdić.

Krajem avgusta u ulici Logavina u napuštenoj kući nepoznatog vlasnika zatečena je grupa od 17 migranata koja je tu boravila nekoliko dana. Migranti su predati SPS-u na dalje postupanje. 

Na pitanje da li su prijavljivani napadi migranata na građane u Sarajevu, Hadžiabdić je kazao da jesu, a posljednji takav slučaj dogodio se u naselju Dobrinja 13. septembra gdje je napadnut muškarac koji je zadobio povrede te mu je pomoć ukazana u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“.

Hadžiabdić je također potvrdio da su česti međusobni obračuni među migrantima te podsjetio na pokušaj ubistva koji se dogodio 13. septembra na terminalu na Ilidži kada je jedan migrant zadobio povrede nanesene nožem.  


(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.