18.9.2019. 11:45
0
Oduzeli spid i ekstazi ulične vrijednosti oko 600.000 maraka
U MUP-u Tuzlanskog kantona održana je pres-konferencija u kojoj su prezentirani detalji velike akcije u kojoj je zaplijenjena velika količina narkotika.

Droga je pronađena u plastičnom buretu koje je bilo zakopano u zemlji.

- Policajci Odjela za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga su 14. i 15. septembra izvršili određene pretrese na području grada Tuzla, tačnije u naselju Bare. Tokom pretresa su pronađene 7.324 tablete, za koje se naknadnim vještačenjem utvrdilo da se radi o ekstaziju, te 5.637 grama praškaste materije, za koju se, također, naknadnim vještačenjem utvrdilo da se radi o spidu. 

Pronađena su i 22 vakuum pakovanja s bijelom praškastom materijom oko 11,3 kilograma, za koju se naknadnim vještačenjem utvrdilo da se radi o spidu. Pronađeno je i 429 ostalih predmeta, o kojima je u toku dokumentiranje. Tržišna vrijednost droge koja je zaplijenjena u ovoj akciji iznosi oko 600.000 KM - rekao je Dževad Korman, direktor Uprave policije, koji je potvrdio da je u akciji uhapšena jedna osoba, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.